بازدید از مدارس کشور چین

درباره کشور چین

چین

چین (به ماندارین: 中国, پین‌یین Zhōngguó, چونگوا) با نام رسمی جمهوری خلق چین (به ماندارین: 中华人民共和国, پین‌یین Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó) کشوری است که در شرق قاره آسیا واقع شده‌است. این کشور بر اساس فهرست کشورها بر پایه جمعیت با بیش از ۱٫۴۱۷ میلیارد نفر سکنه (۲۰۱۸) پرجمعیت‌ترین کشور دنیاست و توسط حزب کمونیست چین در قالب نظام تک‌حزبی اداره می‌شود. این حزب بر ۲۲ استان، ۵ منطقهٔ خودمختار، ۴ شهر با مدیریت مستقیم (پکن، تیانجین، شانگهای و چونگ‌کینگ) و ۲ منطقهٔ اداری ویژهٔ بسیار خودمختارِ هنگ کنگ و ماکائو حکومت می‌کند. پایتخت کشور پکن است.

جمهوری مردمی چین با حدود ۹٫۶ میلیون کیلومتر مربع چهارمین کشور وسیع دنیا بعد از روسیه؛ کانادا؛ و آمریکا است؛ و همچنین دومین کشور بزرگ دنیا از نظر وسعت خاکی (بدون احتساب آب‌های داخلی) است.

چین چشم‌انداز طبیعی متنوعی دارد، از استپ‌های جنگلی و بیابان‌هایی چون گبی و تکله‌مکان در ناحیهٔ خشک شمالی نزدیک به مغولستان و سیبری ِ روسیه گرفته تا جنگل‌های زیرگرمسیری در سرزمین‌های مرطوب جنوبی نزدیک به ویتنام، لائوس و برمه. مناطق غربی کشور ناهموار است و رشته‌کوه‌های هیمالیا و تیان شان مرز طبیعی آن را با هند و آسیای میانه ترسیم می‌کنند. در مقابل، نواحی شرقی این کشور کم‌ارتفاع است و با ساحلی به طول ۱۴٫۵۰۰ کیلومتر در جنوب شرقی با دریای جنوبی چین و در شرق با دریای چین شرقی همسایه‌است که در سوی دیگرش تایوان، کره و ژاپن قرار گرفته‌اند.

تمدن چین باستان یکی از کهن‌ترین تمدن‌های تاریخ است که در سواحل حاصل‌خیز رود زرد که در دشت شمال چین جاری‌ست شکوفا شد. نظام سیاسی چین بیش از ۶ هزار سال مبتنی بر سلطنت مطلقهٔ موروثی بود. نخستین دودمان پادشاهی این کشور دودمان شیا در حدود ۲ هزار سال پ. م بود. اما نخستین حکومتی که چین را متحد کرد دودمان چه‌این در ۲۲۱ پ. م بود. آخرین دودمان پادشاهی این کشور هم چینگ بود که در ۱۹۱۱ با تشکیل جمهوری چین به رهبری کومینتانگ حزب ملی چین، نابود شد. چین در نیمهٔ اول سدهٔ بیستم میلادی در دریایی از اختلافات و جنگ‌های داخلی غوطه‌ور بود که کشور را به دو اردوگاه سیاسی عمده تقسیم کرده بود؛ کومینتانگ و حزب کمونیست چین. مخاصمات اصلی در ۱۹۴۹ با پیروزی کمونیست‌ها در جنگ داخلی و تأسیس جمهوری مردمی چین در سرزمین اصلی پایان یافت. جمهوری چین به رهبری کومین‌تانگ پایتخت خود را به تایپه در تایوان منتقل کرد و حکومت آن امروزه به تایوان، کینمن، جزایر ماتسو و چند جزیره دوردست دیگر محدود شده‌است. از آن هنگام جمهوری مردمی چین و جمهوری چین درگیر اختلافات سیاسی شدیدی با یکدیگر در مورد حق حاکمیت و وضعیت سیاسی تایوان بوده‌اند.

از هنگام اجرای اصلاحات اقتصادی در چین برای پی‌ریزی یک اقتصاد مدرن، چین یکی از سریع‌ترین رشدهای اقتصادی دنیا را داشته‌است. این کشور هم‌اکنون بزرگترین صادرکننده و دومین واردکنندهٔ بزرگ کالا است و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بر پایهٔ تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد. چین عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و سازمان‌های چندجانبه‌ای همچون سازمان تجارت جهانی، اپک، سازمان همکاری شانگهای و گروه ۲۰ است. چین به عنوان کشوری دارای سلاح هسته‌ای از بزرگترین ارتش دائمی دنیا و دومین بودجه دفاعی بزرگ دنیا برخوردار است. چین از سوی برخی از دانشگاهیان، تحلیل‌گران نظامی، اقتصادی و سیاسی یک ابرقدرت بالقوه لقب گرفته‌است.

زبان چینی با ۱٬۷۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر گوینده پرشمارترین زبان دنیا به‌شمار می‌رود.

اهداف

  1. ارائه آموزش‌های اخلاقی و تقویت تواناییهای افراد
  2. افزایش شمار دانشجویان
  3. اصلاح نظام آزمون ورودی دانشگاه‌ها
  4. مراعات نظام شایستگی معلم (استخدام معلمین و اساتید براساس شایستگیهای علمی آنان)
  5. افزایش بودجه آموزش و پرورش (افزایش سالیانه 1 درصدی بودجه مالی مركزی آموزش و پرورش)
  6. رشد اقتصادی كشور به واسطه تقویت روحیه كار و افزایش نرخ تولید
  7. پرورش همه‌جانبه ابعاد انسانی دانش‌آموزان من‌جمله ابعاد اخلاقی، جسمی و ذهنی
  8. اجرای سیاست‌های برابری آموزشی در دسترسی به فرصت‌های آموزشی.
شاخص‌های کلان اقتصادی
نوع شاخص شاخص
جمعیت 1345750912 نفر
تولید ناخالص داخلی 5878257 میلیون دلار
نرخ رشد اقتصادی 10.4 درصد
درآمد سرانه 4382 دلار
امید به زندگی 73 سال
توسعه منابع انسانی 0.699
شاخص‌های آموزشی
نوع شاخص شاخص
نرخ باسوادی 96 درصد
سرانه آموزشی 1337 دلار
سهم آموزش از تولید ناخالص داخلی 2 درصد
سهم آموزش از مخارج دولت 13 درصد
طول دوره‌ی آموزش اجباری 9 سال
درصد دانش آموزان در مدارس خصوصی 21 درصد
تعداد روز تحصیلی در یک سال 175 روز
تعداد هفته‌ی آموزشی در مقطع ابتدایی و راهنمایی 41 هفته
روز آموزشی برحسب دقیقه 210 دقیقه
میانگین تعداد ساعت آموزشی در مقطع ابتدایی در یك سال تحصیلی 613 ساعت
میانگین ظرفیت کلاس در مقطع ابتدایی 36.8 نفر
طول دوره‌ی پیش دبستانی 3 سال
درصد ثبت نام در مراکز خصوصی پیش دبستانی 37 درصد
درصد دانش آموزان دختر در مقطع ابتدایی 46 درصد
درصد معلمان ابتدایی با سن کمتر از سی سال 33 درصد
درصد تکمیل مقطع ابتدایی 99 درصد
نرخ مردودین در پایه چهارم ابتدایی 3 درصد
چین
چشم انداز
  1. كاهش نرخ بی‌سوادی
  2. برابری مدارس دولتی و غیردولتی
  3. توسعه‌یگسترده مؤسسات بین‌المللی آموزشی
  4. افزایش شمار باسوادان
  5. اصلاح كتب درسی
  6. راه‌یابی شبكه اینترنت به مدارس كشور
  7. تعلیم و تربیت از طریق كامپیوتر
  8. افزایش سرمایه‌گذاری‌های علمی
  9. طرح تحصیل دختران كم‌بضاعت
  10. بورسیه تحصیلی دانشجویان روستایی
  11. احداث مدارس غیردولتی و آموزش افراد بیكار
  12. ترویج فرهنگ مطالعه در میان دانش‌آموزان چینی.
چین

چین

بازدید از مدارس کشور چین - ۱۳۹۰

این سفر از تاریخ ۱۵ اردیبهشت تا ۲۲ اردیبهشت ۹۰ به همراه ۲۶ نفر از مدیران و مسئولین مدارس سراسر کشور برگزار شده است. در این سفر ضمن بازدید از مدارس موفق چین مانند فودان و شانگهای، از نقاط دیدنی مثل موزه تلویزیون و دیوار چین نیز بازدید شد. در پایان این سفر گواهی حضور با امضاء سفیر و رایزن محترم فرهنگی در چین تقدیم حاضرین در سفر شد.

چین

بازدید از مدارس کشور چین - ۱۳۹۱

این سفر از تاریخ ۵ اسفند تا ۱۳ اسفند ۹۱ به همراه ۳۹ نفر از مدیران و مسئولین مدارس سراسر کشور برگزار شده است. در این سفر ضمن بازدید از مدارس موفق چین مانند مدارس پکن و شانگهای، از نقاط دیدنی مثل موزه مردم‌شناسی و برج مخابراتی نیز بازدید شد. در پایان این سفر گواهی حضور با امضاء سفیر و رایزن محترم فرهنگی در چین تقدیم حاضرین در سفر شد.