بازدید از مدارس کشور ترکیه

درباره کشور ترکیه

ترکیه

تُرکیه (به ترکی استانبولی: Türkiye) با نام رسمی جمهوری ترکیه (به ترکی استانبولی: Türkiye Cumhuriyeti)، کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی یا آسیای کوچک در شمال غرب آسیا و خاورمیانه واقع است و بخش کوچکی نیز به نام تراکیه در منطقهٔ بالکان (منطقه‌ای در جنوب شرق اروپا) قرار دارد.

ترکیه در شرق با کشورهای ایران، نخجوان، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب شرقی با عراق و سوریه؛ و در شمال غربی (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای کوچک مرمره و اژه و از جنوب غرب با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگهٔ راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است.

پهناوری ترکیه ۷۸۳٬۳۵۶ کیلومتر مربع (سی و هفتم) است. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پرباران است. شکل این کشور مانند یک مستطیل است که از سوی شرق و غرب امتداد یافته‌است. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حسّاس‌ترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است و گذرگاه شمال غرب آسیا و اروپا به‌شمار می‌آید و کشورهای بسیاری، به ویژه کشور ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده می‌کنند. ترکیه از آب و هوای خوب و جلگه‌ای برخوردار است و مکان‌های جالب و دیدنی دارد به دلیل همین سالانه تعداد زیادی توریست به این کشور مسافرت می‌کنند.

جمعیت کشور ترکیه حدود ۸۲ میلیون نفر (برآورد ۲۰۱۸) می‌باشد، که حدوداً ۷۵ تا ۸۵ درصد مردم سنی و ۱۵ تا ۲۵ درصد هم علوی هستند. حکومت ترکیه لائیک است ولی بسیاری از مردم به دین اسلام پایبند هستند و عید فطر و عید قربان در این کشور تعطیل رسمی است. همچنین ترکیب نژادی در ترکیه حدود ۷۰٪-۷۵٪ درصد مردم ترک، ۱۸٪ درصد کرد و ۷٪-۱۲٪ را سایر باشندگان قومی ترکیه تشکیل می‌دهند.

زبان رسمی ترکیه، ترکی (استانبولی) است که در گذشته با خط عربی (عثمانی) نوشته می‌شد و پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی، و تشکیل جمهوری ترکیه توسط آتاتورک در سال ۱۹۲۳ با خط لاتین نوشته می‌شود.

ترکیه با نام امپراتوری عثمانی در چند سدهٔ گذشته، بخش‌های بزرگی از خاورمیانه و جنوب شرقی اروپا را در دست داشته‌است.

اهداف

  1. تربیت كلیه‌ی افراد مملكت در راستای اصول ملیگرایانه و اصلاح‌طلبانه‌ی آتاتورک
  2. تربیت افراد خلاق، سازنده و مولد كه باثبات و متعادل هستند، به حقوق بشر احترام میگذارند و نسبت به جامعه و مسائل و مشكلات پیرامون آن احساس مسئولیت مینمایند
  3. آماده‌سازی شهروندان برای زندگی آینده(برخورداری از دانش و مهارت شغلی كه متضمن رفاه فردی و اجتماعی است)
  4. اتخاذ سیاست برابری درحوزه‌ی آموزش(برخورداری كلیه افراد از امكانات آموزشی یكسان صرف‌نظر از نژاد، جنسیت و مذهب)
  5. برآوردن نیازهای فردی و اجتماعی شهروندان ترکیه
  6. جهت‌دهی افراد به سمت گرایش به برنامه‌های آموزشی براساس علائق، استعدادها و تواناییهای فردی آنان
  7. اتخاذ برنامه‌ریزیهای مناسب آموزشی
  8. برقراری همكاریهای دوجانبه میان مدرسه و خانواده
  9. اتخاذ و اجرای سیاست‌های آموزش همگانی.
شاخص‌های کلان اقتصادی
نوع شاخص شاخص
جمعیت 74815704 نفر
تولید ناخالص داخلی 735487 میلیون دلار
نرخ رشد اقتصادی 9.2 درصد
درآمد سرانه 10309 دلار
امید به زندگی 72 سال
توسعه منابع انسانی 0.722
شاخص‌های آموزشی
نوع شاخص شاخص
نرخ باسوادی 89 درصد
سرانه آموزشی 1804 دلار
سهم آموزش از تولید ناخالص داخلی 3 درصد
سهم آموزش از مخارج دولت 13 درصد
طول دوره‌ی آموزش اجباری 9 سال
درصد دانش آموزان در مدارس خصوصی 3 درصد
تعداد روز تحصیلی در یک سال 180 روز
تعداد هفته‌ی آموزشی در مقطع ابتدایی و راهنمایی 38 هفته
روز آموزشی برحسب دقیقه 450 دقیقه
میانگین تعداد ساعت آموزشی در مقطع ابتدایی در یك سال تحصیلی 639 ساعت
میانگین ظرفیت کلاس در مقطع ابتدایی 27 نفر
طول دوره‌ی پیش دبستانی 3 سال
درصد ثبت نام در مراکز خصوصی پیش دبستانی 10 درصد
درصد دانش آموزان دختر در مقطع ابتدایی 49 درصد
حقوق پایه معلمان ابتدایی 25566 دلار
درصد تکمیل مقطع ابتدایی 98 درصد
نرخ مردودین در پایه چهارم ابتدایی 2 درصد
ترکیه
ترکیه

ترکیه

بازدید از مدارس کشور ترکیه - ۱۳۸۷

این سفر در سال ۱۳۸۷ به همراه تنی چند از مدیران و مسئولین مدارس سراسر کشور برگزار شد. در این سفر ضمن بازدید از مدارس سامان یولو، فتح و فاتح از نقاط دیدنی ترکیه نیز بازدید انجام شد.

ترکیه

بازدید از مدارس کشور ترکیه - ۱۳۸۸

این سفر از تاریخ ۲۹ آبان تا ۶ آذر ۸۸ به همراه ۳۲ نفر از مدیران و مسئولین مدارس سراسر کشور برگزار شد. در این سفر ضمن بازدید از مدارس سامان یولو، کاراتای و فاتح از نقاط دیدنی ترکیه مثل موزه توپ‌کاپی و موزه‌ی آنیت و آرامگاه مولوی بازدید انجام شد.

ترکیه

بازدید از مدارس کشور ترکیه - ۱۳۸۹

بازدید از مدارس کشور ترکیه از تاریخ ۳۰ اردیبهشت تا ۱ خرداد ۸۹ با شرکت ۲۱ نفر از مدیران و مسئولین مدارس موفق سراسر کشور برگزار شد. در این سفر ضمن بازدید از مدارس فاتح، سلطان فاتح و بیلفن، از نقاط دیدنی استانبول مثل موزه‌ی توپ‌کاپی و سلطان احمد بازدید شد.

ترکیه

بازدید از مدارس کشور ترکیه - ۱۳۹۰

بازدید از مدارس کشور ترکیه از تاریخ ۲۰ آذر تا ۲۷ آذر ۹۰ با شرکت ۳۸ نفر از مدیران و مسئولین مدارس موفق کشور برگزار شد. در این سفر ضمن بازدید از مدارس موفق ترکیه مثل Ahmet ulusoy college و Anafen college از نقاط دیدنی مثل مسجد ایاصوفیه و جزیره‌ی بیوک آدا بازدید شد. در پایان سفر گواهی‌نامه حضور شرکت‌کنندگان به امضاء رایزن فرهنگی محترم ایران در ترکیه رسید و تقدیم همسفران شد.

ترکیه

بازدید از مدارس کشور ترکیه - ۱۳۹۳

بازدید از مدارس کشور ترکیه از تاریخ ۱۷ آذر تا ۲۳ آذر ۹۳ با شرکت ۴۵ نفر از مدیران و مسئولین مدارس سما برگزار شد. در این سفر ضمن بازدید از مدارس موفق مانند بیلفن و کاگال اوغلو ترکیه از نقاط دیدنی مثل مسجد ایاصوفیه و موزه فناوری و تکنولوژی نیز بازدید شد. در پایان سفر گواهی‌نامه حضور شرکت‌کنندگان به امضاء رایزن فرهنگی محترم ایران در ترکیه رسید و تقدیم همسفران شد.

ترکیه

بازدید از مدارس کشور ترکیه - ۱۳۹۴

این سفر از تاریخ ۱۴ دی تا ۱۸ دی ۱۳۹۴ به همراه ۳۶ نفر از مدیران و مسئولین مدارس ابتدایی سراسر کشور برگزار شد. در این سفر ضمن بازدید از مدارس بیلفن و کوچ از نقاط دیدنی ترکیه مثلمسجد سلطان احمد و مسجد ایاصوفیه نیز بازدید انجام شد.

ترکیه

بازدید از مدارس کشور ترکیه - ۱۳۹۵

این سفر از تاریخ ۲۱ آذر تا ۲۸ آذر ۹۵ به همراه ۳۹ نفر از مدیران و مسئولین مدارس سراسر کشور برگزار شد. در این سفر ضمن بازدید از مدارس ویزیون و دوست از نقاط دیدنی ترکیه مثل موزه توپ‌کاپی و مراسم سماع مولانا نیز بازدید انجام شد.